Ga naar hoofdinhoud
Vier de zomer in Teylers Museum
Zomeractiviteit

Lezing Jimmy de Rooij

Hoe leefden dino's

21.07.2024

15:00 - 16:00

Teylers Museum

Vanaf 8 jaar, Vanaf 10 jaar, Families

Iedereen weet hoe de gehoornde dino Triceratops eruitziet. Deze enorme viervoeter uit het einde van het dinosaurustijdperk is bekend uit de Jurassic Park- en Jurassic World-films. Maar hoe goed kennen we Triceratops nou echt? Hoe snel konden ze groeien? Hoe oud werden ze? En was de Triceratops graag in kuddes of toch liever alleen? Dino-onderzoeker Jimmy de Rooij ging als een detective op zoek naar het verhaal van de grootste triceratops-vondst ter wereld.

De grootste Triceratops in Haarlem

Deze zomer komt de grootste triceratops van Naturalis naar Haarlem. Van 1 juli tot en met 14 augustus is zijn skelet te zien in de Bibliotheek Haarlem Centrum en er is veel te doen in verschillende vestigingen! Je kunt komen knutselen, er wordt natuurlijk voorgelezen en er is zelfs een theatervoorstelling. In Teylers Museum kun je je de hele zomer lang (6 juli tot en met 1 september) verdiepen in deze reusachtige dino en zijn wereld.

Jimmy de Rooij

Als er iemand is die alles over Triceratops weet, is het wel dino-onderzoeker Jimmy de Rooij. Hij is meerdere keren naar Wyoming gereisd om fossielen van deze dino’s op te graven. In Naturalis deed hij verder onderzoek naar deze fossielen. Jimmy is opgegroeid in Haarlem.

Vier de zomer in Teylers Museum

Vier de zomer in Teylers Museum

Andere lezingen

Wil je nog meer dino-experts horen? Kom naar de colleges van Melanie During (7 juli) of Anne Schulp (7 augustus). Melanie weet alles over de geweldige impact die een meteoriet 66 miljoen jaar geleden maakte en helaas ook het einde van de triceratops betekende. Anne vertelt over het baanbrekende onderzoek dat in de afgelopen elf jaar is verricht naar deze vijf triceratopsen.

Praktische informatie

Het college vindt plaats op zondag 21 juli van 15:00 tot 16:00 uur
Toegang: € 2,50 euro (exclusief een geldig museumticket)
Adviesleeftijd: 8 jaar en ouder

Bestel een ticket (en een ticket voor het museum)

Site logo

Bezoekersinformatie

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag 10:00 - 17:00

Adres
Spaarne 16, 2011 CH Haarlem

Volg ons

Blijf op de hoogte