Ga naar hoofdinhoud
Knoestige oude boom Waterloo, Anthonie, (1609-1690) (tekenaar), na 1629 - voor 1690.

Duurzaamheid

Teylers Museum doet er alles aan om zo duurzaam mogelijk te werken, zowel in de bedrijfsvoering als in onderhoud en restauratie van het monumentale pand.

Teylers Museum heeft een Green Key-keurmerk voor een duurzame museumlocatie. De Green Key wordt uitgereikt aan locaties die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, mvo en zorg voor milieu en natuur in het bedrijf en zijn omgeving. Wereldwijd zijn ruim 1600 bedrijven in 18 landen bij het internationale keurmerk aangesloten. De keuringen voor de Green Key zijn uitgevoerd door externe keurmeesters van de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK).

Meer over Green Key keurmerk

Mvo-beleid

Teylers Museum voldoet aan de volgende voorwaarden van het maatschappelijk verantwoord ondernemen:

  • Wij leveren een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van ons vak en de overdracht van onze kennis aan anderen die het vak willen leren.

  • Wij informeren onze gasten en leveranciers dat we maatschappelijk verantwoord ondernemen.

  • Wij maken transparante afspraken met gasten en leveranciers over de kwaliteit van onze product en hoe we de kwaliteit bewaken.

  • Wij bepalen de sociale impact van onze diensten en beperken deze zo veel als mogelijk voor zover het een negatieve impact, zoals frauduleus handelen, intimidatie uitbuiting en kinderarbeid betreft.

  • Wij bewaken zowel de continuïteit van onze onderneming als die van de werknemer en wij dragen zorg voor voorzieningen mochten we te maken krijgen met verlies van inkomsten.

  • Wij leveren vrijwillig een bijdrage aan maatschappelijke doelen door giften en sponsoring en/of door vrijwilligerswerk.

  • Wij werken continu aan het verminderen van de milieubelasting en het vergroten van het duurzame karakter van ons bedrijf.

  • Wij werken continu aan het verbeteren van ons eigen inkoopproces en richten ons met name op goederen en diensten die duurzaam zijn, bij voorkeur voorzien van een milieu- duurzaamheids- en/of sociaal keurmerk.
Site logo

Bezoekersinformatie

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag 10:00 - 17:00

Adres
Spaarne 16, 2011 CH Haarlem

Volg ons

Blijf op de hoogte