Ga naar hoofdinhoud
Marc de Beyer nieuwe directeur

Marc de Beyer gestart als algemeen directeur

dinsdag 1 maart 2022

Vandaag was de eerste werkdag van Marc de Beyer als nieuwe algemeen directeur van Teylers Museum. Marjan Scharloo, die per 1 januari aftrad, overhandigde hem symbolisch de sleutel van de voordeur.

Directeurswisselingen bij Teylers Museum komen niet vaak voor, de laatste was in 2001. De overdracht van Marjan Scharloo aan Marc de Beyer is dus best een bijzonder moment. Ik ben blij met zijn komst en de Raad van Toezicht heeft er alle vertrouwen in dat het museum klaar is voor de toekomst!

Stan Kaatee, voorzitter van de Raad van Toezicht.

Marc de Beyer

Marc de Beyer

Marc de Beyer (1971) was directeur-bestuurder van Museum Gouda en werkte daarvoor in verschillende functies bij het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, de Koninklijke Verzamelingen en Museum Catharijneconvent. Hij volgt Marjan Scharloo op, die na twintig jaar het museum verlaat. Vanwege haar grote en langdurige verdiensten voor de ontwikkeling van het museum werd ze onlangs benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Het is een hele eer om Marjan Scharloo te mogen opvolgen. Ik zie er zeer naar uit om aan de slag te gaan voor het mooiste museum van Nederland en er met mijn nieuwe collega’s de komende jaren iets moois van te maken!

Marc de Beyer.

Site logo

Bezoekersinformatie

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag 10:00 - 17:00

Adres
Spaarne 16, 2011 CH Haarlem

Volg ons

Blijf op de hoogte