Ga naar hoofdinhoud
Marc de Beyer nieuw jurylid Project Rembrandt

Marc de Beyer nieuw jurylid Project Rembrandt

Nieuwe reeks start 24 maart

donderdag 22 februari 2024

Directeur Marc de Beyer van Teylers Museum is het nieuwe jurylid van Project Rembrandt. Het vierde seizoen van dit populaire NTR-programma is te zien vanaf zondag 24 maart. Dan barst de strijd om de felbegeerde titel ‘beste amateurkunstschilder van Nederland’ weer los.

Onder begeleiding van Annechien Steenhuizen en gecoacht door bevlogen docenten krijgen de kandidaten de kans hun talent te ontdekken en verder te ontwikkelen. Elke week valt er een kandidaat af tot uiteindelijk de beste amateur kunstschilder overblijft, die een meesterwerk mag exposeren in het Rijksmuseum.

Uit dertig kandidaten worden tien gepassioneerde talenten gekozen die zich in een paar maanden tijd het oude ambacht van kunstschilder meester proberen te maken. Ze worden in dit meeslepende schilderavontuur bijgestaan door twee enthousiaste docenten: kunstenares Iris Frederix en kunstenaar Tyas Leeuwerink.

In iedere aflevering voeren de schildertalenten opdrachten uit, waarbij ze zich laten inspireren door het werk van grote meesters als Rembrandt en zo hun eigen stijl ontdekken. De opdrachten brengen bijzondere ontmoetingen met onder anderen Robert ten Brink, Karin Bloemen en Remy Bonjasky. Ook bezoeken de kandidaten prachtige locaties in Nederland, waaronder Teylers Museum.

Marc de Beyer is onder de indruk van de kandidaten: “De kandidaten waren zeer leergierig. De lessen van Iris en Tyas en de feedback van Raquel en mij zagen we telkens terug in de volgende opdracht. Al waren ze soms ook wel eigenwijs. Maar ik ben erg onder de indruk van hun talent!"

Raquel van Haver is de andere helft van de vakjury. Deze succesvolle Amsterdamse kunstenaar met Colombiaanse roots, staat bekend om haar grote formaat werken en haar rauwe, narratieve en figuratieve schilderstijl. Marc en Raquel bepalen: wie gaat er door en wie valt er af?

Project Rembrandt is een coproductie van de NTR en Helder TV. Het programma is vanaf zondag 24 maart wekelijks te zien om 20.25 uur bij de NTR op NPO 1. Marc de Beyer is ook te zien in het AVROTROS-programma Nu te Zien!, waarin museumdirecteuren tentoonstellingen in het land bezoeken.

Site logo

Bezoekersinformatie

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag 10:00 - 17:00

Adres
Spaarne 16, 2011 CH Haarlem

Volg ons

Blijf op de hoogte