Ga naar hoofdinhoud
Paradijsvogel

Paradijsvogel tijdelijk te zien op zaal

donderdag 2 maart 2023

Van dinsdag 7 tot en met zondag 12 maart is in de Tweede Schilderijenzaal tijdelijk de paradijsvogel van Pauline Knip-Rifer de Courcelles te zien. Deze spectaculaire aquarel werd eind november verworven op een veiling van Christie's in Parijs. Omdat het een kwetsbaar werk op papier is, wordt het niet permanent tentoongesteld. In het kader van Internationale Vrouwendag tonen we het tijdelijk en vertelt rondleider Maya Mutlu je er graag meer over.

Paradijsvogel

Pauline Knip-Rifer de Courcelles (1781-1851), Paradijsvogel (Uranornis rubra) op een tak, 1811. Transparante en dekkende waterverf op perkament, 60 x 45 cm.

Teylers Museum

Op woensdag 8 maart, tijdens Internationale Vrouwendag, kun je meer over de aquarel en het intrigerende levensverhaal van Pauline Knip-Rifer de Courcelles horen. Deze dag vertellen vrouwen de verhalen van vrouwelijke kunstenaars en wetenschappers in onze collectie. Leer meer over hun bijzondere wetenschappelijke ontdekkingen, geniet van de kunstwerken en laat je inspireren door hun persoonlijke verhalen waarin genialiteit, internationale allure, moed en bewondering een grote rol spelen.

Site logo

Bezoekersinformatie

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag 10:00 - 17:00

Adres
Spaarne 16, 2011 CH Haarlem

Volg ons

Blijf op de hoogte