Ga naar hoofdinhoud
Rotonde

Verhuur

Teylers Museum biedt een unieke en inspirerende omgeving voor verschillende soorten evenementen en bijeenkomsten. Met zijn prachtige 18de-eeuwse architectuur en uitgebreide collecties op het gebied van kunst en wetenschap, is het museum een zeer geschikte locatie voor zowel zakelijke als particuliere evenementen.

Kennisbijeenkomsten in de Gehoorzaal

In Teylers Museum heb je alle ruimte voor kennisuitwisseling in een authentieke omgeving. Het museum heeft op dit gebied een lange traditie.

Gehoorzaal Teylers Museum

Gehoorzaal Teylers Museum

Gehoorzaal

De 19de-eeuwse Gehoorzaal op de eerste verdieping heeft een klassieke collegezaalopstelling met plaats voor maximaal 100 personen. In deze zaal verzorgden Teylers conservatoren, onder wie nobelprijswinnaar Hendrik Antoon Lorentz, vele openbare lezingen en demonstraties. De zaal is voorzien van de modernste apparatuur, waaronder een computer, beamer en audio. Tijdens bijeenkomsten in de Gehoorzaal zorgen medewerkers voor (technische) ondersteuning.

Een lezing of presentatie combineren met een ontvangst of borrel? Dan geldt in de Gehoorzaal een maximumaantal van 75 personen.

Vergaderen in Teylers Museum

Sfeervol vergaderen? Dat kan in een van de historische zalen van het museum, voor groepen tussen 2 en 20 personen.

De volgende museumzalen zijn geschikt voor vergaderingen:

Rotonde & Voorzaal

De Voorzaal is de intieme ruimte vóór de Gehoorzaal. Hier kunnen maximaal 16 personen vergaderen.

Blitslab

Het Blitslab heeft alle kenmerken van een echt laboratorium. Gelegen in de groene tuin van Teylers Museum is het geschikt voor vergaderingen met maximaal 12 personen.

Educatief Paviljoen

Het Educatief Paviljoen bevindt zich in de moderne museumvleugel. Het is een lichte ruimte, van alle moderne gemakken voorzien. Geschikt voor vergaderingen met maximaal 20 personen.

Foto- en filmopnamen

Je kunt foto's maken in het museum, maar alleen zonder statief en zonder flits. Voor commerciële foto-, video- of filmopnamen maak je een afspraak met onze afdeling Commerciële Zaken.

Journalisten kunnen contact opnemen met onze persafdeling.

Paren die in het museum de ceremonie van hun huwelijk of partnerregistratie houden, kunnen een fotograaf hier ook de trouwreportage laten maken. Alléén een trouwreportage laten maken, is helaas niet mogelijk.

Huwelijk

De 19de-eeuwse Gehoorzaal vormt een sfeervolle omgeving voor de ceremonie van je huwelijk of partnerregistratie. De ruimte heeft nog alle authentieke versieringen en meubilair. Er is plek voor 150 personen. Na afloop van de huwelijksvoltrekking is het mogelijk af te sluiten met een feestelijke receptie op de Rotonde Voorzaal: de intieme, sfeervolle ruimte vóór de Gehoorzaal. Voor grote recepties tot 100 personen is (na 17.00 uur) het museumcafé in de Tuinzaal heel geschikt.

Paren die in het museum de ceremonie van hun huwelijk of partnerregistratie houden, kunnen een fotograaf hier ook de trouwreportage laten maken. Losse trouwreportages zijn helaas niet mogelijk.

Trouwen in Teylers Museum

Trouwen in Teylers Museum

Diner Tweede Schilderijenzaal

Dineren in stijl

De Tweede Schilderijenzaal is in 1893 gebouwd om de groeiende collectie schilderijen van ‘levende meesters’ onderdak te bieden. Het is een ruim opgezette zaal met grote daklichten. Dé plek voor een exclusief diner! De naastgelegen Tuinzaal kan eventueel dienen voor een receptie.

De Voorzaal van de Gehoorzaal is een intieme, sfeervolle ruimte voor een kleinschalig diner.

In beide gevallen is er de mogelijkheid een bijbehorend programma te reserveren: een rondleiding of een kunstbezichtiging onder begeleiding van een conservator.

Recepties

Recepties kunnen plaatsvinden op de Rotonde & Voorzaal (tot 70 personen) en na 17.00 uur in het museumcafé, in de pas verbouwde Tuinzaal (tot 100 personen).

Museumcafé

Contact

Onze afdeling Commerciële Zaken adviseert graag over de mogelijkheden via 023-553 19 85 of verhuur@teylersmuseum.nl.

Site logo

Bezoekersinformatie

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag 10:00 - 17:00

Adres
Spaarne 16, 2011 CH Haarlem

Volg ons

Blijf op de hoogte