Ga naar hoofdinhoud
Vier de zomer in Teylers Museum
Zomeractiviteit

Lezing Anne Schulp

Onderzoek naar de kudde

07.08.2024

15:00 - 16:00

Teylers Museum

Vanaf 8 jaar, Vanaf 10 jaar, Families

Naturalis-onderzoeker Anne Schulp, ook verbonden aan Teylers Museum, is ongeveer elf jaar bezig geweest met onderzoek naar de kudde triceratopsen. Het is heel bijzonder dat er vijf triceratopsen bij elkaar zijn gevonden, want ondanks dat Triceratops een van de bekendste dino’s is, bestaan er niet zo veel volledige skeletten. Anne vertelt over zijn onderzoek: meer te weten komen over deze beesten betekent het betrekken van biologen, paleontologen, geologen, maar ook wetenschapsgebieden als diergeneeskunde, natuurkunde, scheikunde en bewegingswetenschappen. Zo ontdekte hij meer over hoe deze dino's 66 miljoen jaar geleden leefden.

De grootste Triceratops in Haarlem

Deze zomer komt de grootste triceratops van Naturalis naar Haarlem. Van 1 juli tot en met 14 augustus is zijn skelet te zien in de Bibliotheek Haarlem Centrum en er is veel te doen in verschillende vestigingen! Je kunt komen knutselen, er wordt natuurlijk voorgelezen en er is zelfs een theatervoorstelling. In Teylers Museum kun je je de hele zomer lang (6 juli tot en met 1 september) verdiepen in deze reusachtige dino en zijn wereld.

Anne Schulp

Dinoprofessor Anne Schulp is het liefst ergens ver weg bij een opgraving. Bergschoenen aan, gereedschap bij de hand. Het is maar de helft van zijn werk als paleontoloog. ''Het gaat om het verhaal achter de botten. Ik werk ook vaak binnen in het museum.'' Anne is als honorair conservator verbonden aan Teylers Museum en weet ook alles over de fossielen in het museum.

Vier de zomer in Teylers Museum

Vier de zomer in Teylers Museum

Andere lezingen

Wil je nog meer dino-experts horen? Kom naar de colleges van Melanie During (7 juli) of Jimmy de Rooij (21 juli). Melanie weet alles over de geweldige impact die een meteoriet 66 miljoen jaar geleden maakte en helaas ook het einde van de triceratops betekende. Jimmy doet onderzoek naar vijf gevonden triceratops-exemplaren, waaronder het Haarlemse. Ze zijn bij elkaar gevonden en hij stelt vast dat de triceratops daarom een kuddedier moet zijn geweest.

Praktische informatie

Het college vindt plaats op woensdag 7 augustus van 15:00 tot 16:00 uur
Toegang: € 2,50 euro (exclusief een geldig museumticket)
Adviesleeftijd: 8 jaar en ouder

Boek je ticket (en een ticket voor het museum)

Site logo

Bezoekersinformatie

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag 10:00 - 17:00

Adres
Spaarne 16, 2011 CH Haarlem

Volg ons

Blijf op de hoogte