Ga naar hoofdinhoud
Rembrandts wereld
TentoonstellingArchief

Rembrandts wereld

Etsen en tekeningen van landschappen en stadsgezichten

11.05.2019 - 29.09.2019

Prentenkabinet

In dit Rembrandt-jaar toont Teylers Museum uit eigen collectie een selectie van de mooiste etsen en tekeningen van de meester en zijn leerlingen en vrienden. In tientallen landschappen en stadsgezichten kan de bezoeker de wereld bekijken door de ogen van Rembrandt, Jan Lievens, Roelant Rochman, Lambert Doomer en Philips Koninck. Rembrandts Wereld is te zien van 11 mei t/m 29 september in het Prentenkabinet.

Rembrandt was een begenadigd tekenaar en etser van landschappen en stadsgezichten. Hij en zijn leerlingen legden in talloze tekeningen en etsen het landschap rondom Amsterdam vast. De tekencampagnes gingen ook wel verder, zo maakte Rembrandt diverse tekeningen van Rhenen en toerde zijn leerling Doomer uitvoerig door Frankrijk. In Rembrandts Wereld laat het museum een vijftigtal landschappelijke hoogtepunten zien van Rembrandt en omgeving.

Rembrandt & de Gouden Eeuw

In 2019 is het 350 jaar geleden dat Nederlands bekendste kunstenaar overleed. Om Rembrandt een passend eerbetoon te geven organiseren tal van musea door heel Nederland tentoonstellingen over zijn leven en werk.

Site logo

Bezoekersinformatie

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag 10:00 - 17:00

Adres
Spaarne 16, 2011 CH Haarlem

Volg ons

Blijf op de hoogte