Ga naar hoofdinhoud
Restauratie Pieter Teylers Huis.

Vakmanschap in Pieter Teylers Huis

Maak kennis met de specialisten

In de aanloop naar de opening in december 2021 hebben vele specialisten gewerkt aan de grondige restauratie van Pieter Teylers Huis.

Korte documentaireserie restauratie

Maak kennis met de ambachten en de mensen die gezorgd hebben voor een prachtig resultaat. De video's zijn gemaakt door Sander van Weert.

Houtbewerking

Barbara Visser en Janneke Booijnk van Booijink en Visser, meubelrestauratie vertellen over hun project binnen deze grote restauratie.

Restauratie Pieter Teylers Huis.

Meubelrestauratie

Dennis Le Poole vertelt in zijn werkplaats over de restauratie van een set van 24 neoclassicistische stoelen. De stoelen worden vakkundig bekleed door Stefanie Uitendaal.

Restauratie Pieter Teylers Huis.

Kleuronderzoek en interieurontwerp

Kleurspecialist en interieurontwerper Rosan Scheres van History by Design vertelt over het bijzondere proces van het bepalen van de kleuren in Pieter Teylers Huis. Hoe zag het huis eruit in de 18e eeuw en welke kleuren, behangsels en stoffering horen daarbij?

Restauratie Pieter Teylers Huis.

Interieurstoffering

Marco Gruters van de firma Oostendorp uit Montfoort vertelt in de prachtige kamers van Pieter Teylers Huis over de bijzondere wandbespanningen en behangsels die hij samen met zijn collega's aanbracht.

Pieter Teylers huis

Miniatuurhuis

Jet Pijzel, inhoudelijk coördinator miniatuurhuis, vertelt over de totstandkoming van de miniatuurversie van Pieter Teylers Huis.

Restauratie Pieter Teylers Huis.

Fotografie

Kunstenaar en fotograaf Johan Nieuwenhuize legde in opdracht van het museum de restauratie en bouwwerkzaamheden vast. De foto's zijn verschenen in een kunstboek.

Restauratie Pieter Teylers Huis.
Site logo

Bezoekersinformatie

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag 10:00 - 17:00

Adres
Spaarne 16, 2011 CH Haarlem

Volg ons

Blijf op de hoogte