Ga naar hoofdinhoud

Beeldaanvraag

Wil je foto’s bestellen, reproduceren of (laten) maken? Teylers Museum heeft een eigen Reproductie en Rechten-afdeling. Wij kunnen je verder helpen als je op zoek bent naar beeldmateriaal van het museumgebouw en de collecties. Of we behandelen je aanvraag wanneer je zelf opnamen wilt maken.

Een aanvraag

Wil je digitale afbeeldingen bestellen t.b.v. publicatie, dan helpen we je graag verder. Na ontvangst van je aanvraag krijgt je een schriftelijke bevestiging van de afspraken, inclusief een overzicht van de (eventuele) kosten. 

Contact

Prijzen beeldmateriaal (excl. BTW)

Digital-scan HighRes i.e. min 100%/300dpi/rgb/jpeg.12, inclusief eenmalige reproductierechten voor commercieel gebruik: € 85,-. Voor niet-commercieel gebruik gelden aangepaste tarieven.

Filmaanvragen

Journalisten, televisie- en programmamakers zijn onder bepaalde voorwaarden welkom in het museum. Wil je meer weten over de mogelijkheden?

Commerciële aanvraag doen

Persaanvraag doen

Voorwaarden beeldaanvraag

  • De digitale opnamen mogen alleen worden gebruikt voor artikelen in kranten en tijdschriften, voor TV-programma's en op websites naar aanleiding van de bijbehorende tentoonstelling, aanwinst of gebeurtenis in Teylers Museum. Het gebruik is alleen toegestaan tijdens de duur van de tentoonstelling.
  • De eigenaar van het kunstwerk dient altijd te worden vermeld.
  • Duplicatie en commercieel gebruik zijn niet toegestaan.
Site logo

Bezoekersinformatie

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag 10:00 - 17:00

Adres
Spaarne 16, 2011 CH Haarlem

Volg ons

Blijf op de hoogte