Ga naar hoofdinhoud
Eerste Schilderijenzaal

Schenken

Met een schenking (zowel financieel als in natura) zorgt u ervoor dat de kunst- en wetenschapscollecties en de gebouwen van betekenis blijven voor zoveel mogelijk mensen. Als dank voor uw waardevolle bijdrage bieden wij bijzondere extra’s.

Eenmalig of jaarlijks

U kunt eenmalig of jaarlijks schenken. Elke schenking is welkom! Met bijdragen via het Teylers Museum Vrienden Fonds geniet u bovendien fiscale voordelen. De aftrek is optimaal bij een periodieke gift van vijf jaar of langer die schriftelijk is vastgelegd, zoals bij onze geefkringen.

Eenmalige schenking

Wilt u geen Vriend worden maar wel graag een eenmalige schenking doen? Zonder of met een specifieke voorkeur? Uw schenking ten behoeve van het museum komt ook in het Teylers Museum Vrienden Fonds. Misschien wilt u graag de gegevens al bij de hand hebben. Heel hartelijk dank bij voorbaat.

Teylers Museum Vrienden Fonds
Spaarne 16
2011 CH Haarlem
T. 023-5531984
E vrienden@teylersmuseum.nl
IBAN NL83 RABO 03844.51.853
KvK 41225955

Groepen

Teylers Museum Vrienden Fonds

Teylers Museum Vrienden Fonds is de steunstichting van Teylers Museum waarin alle bijdragen van Vrienden, periodieke schenkers en andere begunstigers bijeengebracht worden. Teylers Museum Vrienden Fonds is een culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling); daardoor geniet u extra fiscaal voordeel via de Geefwet. Om de gift optimaal te kunnen aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting, dient uw periodieke gift voor vijf jaar of langer te worden vastgelegd in een zogeheten schenkingsovereenkomst.

Bekijk uw belastingvoordeel

Fonds op Naam

Ligt uw hart bij een specifiek onderwerp en wilt u dat uw schenking voor dit doel wordt ingezet? Dan kunt u een Fonds op Naam oprichten. Een Fonds op Naam kan op twee manieren tot stand komen: via een schenking tijdens uw leven of na uw overlijden - door de oprichting van het fonds in uw testament op te nemen. Een Fonds op Naam is een schenking aan een goed doel, Teylers Museum, met een gerichte opdracht. U bepaalt als oprichter zelf de naam en de bestemming van het fonds. Ook kunt u zelf bepalen hoeveel geld u wilt toekennen aan het fonds (minimaal €50.000). Natuurlijk moet de bestemming wel passen binnen de algemene doelstelling van Teylers Museum.

Uw Fonds op Naam wordt ondergebracht bij de steunstichting van het museum, Teylers Museum Vrienden Fonds. Deze stichting zorgt ervoor dat het geld besteed wordt aan het specifieke doel dat u met Teylers Museum heeft afgesproken en draagt zorg voor de administratieve afhandeling. Teylers Museum neemt de notariskosten voor zijn rekening.

Wanneer u het Fonds op Naam bij leven opricht, ziet u goed welke projecten het museum dankzij uw steun tot stand kan brengen en hoe blij Teylers Museum daarmee is. Wanneer u besluit dit fonds tijdens uw leven in te stellen via een periodieke schenking aan Teylers Museum Vrienden Fonds (een culturele ANBI, een algemeen nut beogende instelling), geniet u volledige aftrek van de inkomstenbelasting en dus een fiscaal voordeel dat kan oplopen tot wel 65%.

Bekijk rekenvoorbeeld

Contact

Heeft u vragen? Mail met vrienden@teylersmuseum.nl of bel met de afdeling Partners & Begunstigers tel. 023-5531984.

Site logo

Bezoekersinformatie

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag 10:00 - 17:00

Adres
Spaarne 16, 2011 CH Haarlem

Volg ons

Blijf op de hoogte