Ga naar hoofdinhoud
Triceratops
TentoonstellingStraks te zien

Triceratops in Haarlem

In samenwerking met Naturalis en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland

07.07.2024 - 01.09.2024

Teylers Museum

Vanaf 4 jaar, Families, Vanaf 10 jaar, Iedereen, Vanaf 8 jaar

In 2013 deed Naturalis een fantastische ontdekking in Wyoming in de Verenigde Staten. Onderzoekers en preparateurs legden samen met paleontologiestudenten en een team vrijwilligers ruim 1.200 botten en botfragmenten bloot. Onderzoek wees uit dat het gaat om een unieke vondst: een complete kudde van vijf Triceratopsen!

Triceratops horridus is een iconische plantenetende dinosaurus. Met drie enorme hoorns, een opvallend nekschild, een gewicht van 5.500 kilogram en een lengte van bijna 10 meter domineerde hij zo'n 67 miljoen jaar geleden de moerassen van Noord-Amerika.

Na meer dan tien jaar opgraven en prepareren, zijn de dieren in oktober 2024 klaar om tentoongesteld te worden in Naturalis. Voorafgaand aan de tentoonstelling in Naturalis gaan de dieren op reis naar bibliotheken in Nederland. Ze komen ook naar Haarlem!

Van begin juli t/m 14 augustus heb je de kans om één van deze Triceratops van dichtbij te bewonderen in de Bibliotheek Haarlem Centrum.

Wil je meer ontdekken over de Triceratops? Kom dan ook naar Teylers Museum. De hele zomervakantie (7 juli tot 1 september) organiseren we leuke activiteiten. Ben je benieuwd naar de tijdgenoten van de Triceratops? Weet jij hoe hun botten, tanden en pootafdrukken eruitzien? Waar ze leefden, wat ze aten? Onderzoek het zelf in Teylers! 

Lees meer

Triceratops

Triceratops

Site logo

Bezoekersinformatie

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag 10:00 - 17:00

Adres
Spaarne 16, 2011 CH Haarlem

Volg ons

Blijf op de hoogte